Tuesday, 31 January 2012

❤ SABAR... REDHA... KUAT... TENANG... MENANGIS ❤

SABAR:
Sabar Di Sebalik Kemarahan Sabar Di Sebalik Ujian Sabar Menyelesaikan Masalah
REDHA:
Redha Dengan Ketentuan-Nya Redha Terhadap Takdir-Nya Redha Di Sebalik Setiap Yang Terjadi Yakin Pasti Ada Hikmah Yang Allah Beri...
KUAT:
Kuat Menghadapi Ujian Kuat Melawan Nafsu Yang Tidak Baik Kuat Mempertahankan Maruah Dan Agama Kuat Menjalani Kehidupan Yang Penuh Berliku
TENANG:
Tenang Menghadapi Kehidupan Yang Penuh Dugaan Tenang Apabila Orang Berkata-Kata Nista Kepada Kita Tenang Apabila Diri DiKhianati Tenang Apabila Hati Dilukai
MENANGIS:
Menangis Mengenangkan Dosa-Dosa Yang Lalu Menangis Mengenangkan Kejahatan Dan Kesalahan Yang Lalu.

Friday, 27 January 2012

~~baca laa sumee..... ~~

Latihan Sukan utk murid2 mewakili sekolah telah aku laksanakan tadi.Abis jek latihan tu..aku bw salah sorg murid kelas aku p bandar utk cari kain langsir kelas. Dalam perjalanan, dia ternampak ayah dia.. dan dia memberitahu aku. Murid : cikgu, itu papa saya.. Aku : Ooo.. buat pe dia ke bandar? cari barang? Murid : Nda lah cikgu, papa saya kerja Pirate (pemandu kereta sapu) Aku : ooo ok la tu... Murid : kadang2 RM100 sehari dapat cikgu. Aku : Ok la tu..banyak juga tu.. Murid : Tapi kami hari2 makan sayur jak cikgu.. Aku : Sayur je kamu makan? Ikan, lauk2 len xde? Murid : Tiada cikgu.. Sayur jak.. Aku pon kata untuk memberi nasihat konon.. Aku : Ok pe sayur... bagus juga makan sayur.. Murid : Tapi.. hari2 makan sayur kubis jak cikgu, mana bagus juga.. Aku : Hari2 kubis je? makan lah sawi ke, carrot ke.. Murid : entah lah cikgu, hari2 kubis jak Aku pon bgtau murid aku Aku : Takpa.. mungkin bapa kamu tu perlu jimat wang..kamu kan tahun ni UPSR, banyak lagi nak guna duit..nak beli buku kamu lagi... Murid : hmmm.. Moral : Bersyukurlah dengan apa yang kita ada.. sekurang2nya kita cukup makan, pakaian dan tempat tinggal utk berlindung dari sebarang bahaya.. tapi..macam murid aku.. serba-serbi kekurangan... ingatkan aku juga teman2..sekiranya aku juga turut terlupa dengan nikmat yg dah ada..dan aku masih mengeluh.. sekiranya aku tidak pandai bersyukur.. nasihatilah aku... ***** tiba2 rindu kat family di Kg..

Tuesday, 24 January 2012

hargai ^_^

Kalaulah kita sukar terima nasihat dari orang and pandang pelik dekat orang yang selalu mengajak kepada kebaikan and then said; “alah, kau tu macam lah baik sangat.”


Then, adakah kita harus menunggu sampai semua orang perlu jadi baik 100% untuk saling menasihati antara satu sama lain. Adakah itu kriterianya dan baru LAYAK bagi nasihat dan supaya tidak dipandang ‘bajet bagus’? 


This is what we should know, everyone is not perfect to be a perfect. Hanya Allah yang Maha Sempurna. We keep doing mistakes even seribu kali pun diberi peringatan. Sebab kita human being yang of course ada cacat celanya…




“ You love too much. When you love someone you give them your everything, your entire heart, and that is why when it comes to an end its so painful. No one loves like that anymore. Don’t cry for someone that wouldn’t cry for you. Don’t let your love go to waste on anyone who will take it for granted. Your love is special and hard to come by, he will realize that one day. " 




Saya menyayangi awaklah sebab saya melangkah pergi , demi kebahagiaan awak.. Saya doakan supaya suatu hari nanti awak akan temui apa yang awak cari.. Supaya suatu hari nanti awak akan memahami apa erti SAYANG sebenar..
Supaya suatu hari nanti, awak akan dapat mengetahui , bagaimana betapa SAYANG seseorang, dan semoga awak takkan pernah terlewat untuk menghargainya.. :)

luahan hatiku...:'(

nape x berenti td??penat aq menunggu sbb kau adalah perempuan yg slame ini yg berada didalam hatiku....sejak fom1 lg aq ingin memiliki kau ana...bkn senang aq nk menyanyangi seseorg utk teman dlm hidup aq...menangis aq td sbb x berenti kat tepi jln td.....aq nk bg ssuatu kat kau n buah tgn skit jek utk dinie mkn2 dlm kete naty......n law dpt pndang muke kau n senyuman kau jek utk aq lepas kn rindu aq td....2 pon da cukup bg aq...aq masih sayangkan kau tuan nordiana , aq xtaw nak ckp mcm mane...tp aq selalu teringatkan n rindu kat kau walaupon aq berusaha untuk melupakan kerana kau tidak same perasaan mcm aq..mybe bkn jodoh kite utk dirikan rumah tangga n aq xsempurna utk kau..aq terlalu rindu sgt3,xtaw nak ckp mcm mane...hnye tuhan saje yg tau perasaan aq..mybe aq xde rupe yg hemcem atau kacak n gemok plak 2...byk lg yg aq pemdam ag tp aq xtaw nk ckp mcm ner...kalau kau berikan peluang utk aq betulkn keadaan ,aq akan jaga ko dgn baik...xkira ape yg belaku...aq x pndai nk madah2 ni tetapi aq nak kau tau yg aq masih syg,rindu n mencintai kau....aq nak kau berada disamping aq n aq pon nk berada disamping kau...aq harap kau paham ana,aq terima kau seadanyaa ana..aq xkan lupekan kau sampai bile2 kecuali Allah menarik kelebihan utk aq mengingati kau n semuanyaa....aq mintak maaf ape yg kurang dari aq ni coz aq hnye insan yg lemah,xmampu wat ape n aq x pandai nak bercintaa yg seindah2 dunia...aq ingin memiliki kau sajee..2 yg aq harapkan law ana terima aq seadanyaa..  :'''(   *[aq harap ana baca isi hati ini,apan x tahan nak tahankan air mata n lg 1 xpenah menangis mcm niee skali .tiada penganti slainmu..]

Friday, 20 January 2012

sayangi lebih =,=

Allah mengasihi hambaNya
Dan Ia telah membuktikan kasihNya
kita diwujudkan didalam agama yang benar
Kita dibangkitkan menunaikan tahajudNya
Kita telah dijaminkan rezeki oleh Nya
telah terbukti kasih Ilahi
dengan nikmat kurnia dan rahmatNya
dan FirmanNya,
Jika hambaku bertanyakan mengenai ku,
Maka katakanlah, Aku dekat
Berzikirlah kamu kepada ku,
maka aku akan berzikir kepada mu
Alangkah kasihnya Tuhan kepada kita,
maka apakah yang menutup kita kepadaNya
Alangkah dekatnya Tuhan kepada kita,
maka mengapa kita jauh kepadaNya
Janji Allah adalah benar, tidak ada keraguan


Jika kamu mengingati Aku. pasti aku mengingati kamu
Bagaimana kasih manusia,
Apakah bukti kasih manusia kepada manusia
Apakah jaminan manusia kepada manusia
Apakah, dia (manusia) akan berkata
Jika kau cinta padaku aku pasti cinta pada mu


Apakah jaminan dia (manusia)
jika kau ingat kepada ku aku sentiasa ingat padamu
Cinta manusia tidak mendatangkan apa-apa
dan tidak memberi kepastian atau jaminan
Cinta dan kasih sayang pada manusia hanyalah setitis
jika dibandingkan dengan cinta kasih sayang Ilahi
Sekira aku kehilangan yang setitis ini
Ia tidak akan menjejaskan kehidupanku
selagi yang selautan itu masih 
Aku miliki =)

Thursday, 19 January 2012

~jgn kembali lg~

kau datang kau pergi
membawa dusta membawa mimpi
kau datang kau pergi
singgahi aku utk kesekian kali
kau datang kau pergi
dan aku masih menanti
dan kau datang lagi
namun cukuplah utk kali ini
pergilah kau pergi
jgn ade niat utk kembali
pergilah kau pergi
aku bukan mainan duniawi
pergilah kau pergi
cintaku sudah mati di hati..

Tuesday, 17 January 2012

SeDiH SaNgaT :'(

Kesah tentang seorang Gf yang kehilangan orang yang tersayang :'(



Bf: Kita main satu game nak tak??
Gf: Game ape??
Bf: Macam ini, esok awak tak paya contact saya, maksudnya tak paya text,call or apa2 yang berkaitan lah. Saya pun buat macam itu dekat awak okay?? kita tengok sape menang!!
Gf: Okay!!
Esoknya: Si Gf terpaksa lah tahan rindu dekat Bf, mengenangkan yang ini satu permintaan.. Si Gf pun kuatkan hati!!
Keesokan harinya: Si Gf call, tapi tak di jawab. So si Gf pergi ke dekat rumah si Bf dia. Di luar rumah, ramai orang. Dia mula rasa pelik then terus masuk ke rumah. Sekujur tubuh terbaring kaku di ruang tamu dan tubuh itu adalah jasad si Bf yang dah meninggal, mak si Bf pun bagi surat dekat Gf...
Surat yang bertulis:
Sayang, semalam awak dapat hidup sehari tanpa saya. Saya pasti esok dan seterusnya pasti awak dapat hidup bahagia tanpa saya............ IloveYou.....(",)

Sedihnya bile ak bace text ini...
Ya Allah, bagi lah ak kesempatan,
utk ak membhgiakn pasangan ku,
agar sentiase cinta ku perputik,
ku tahu idup hnye semntara,
kali ini sahaje,
biar kn ku buktikan,
cinta dan sayangku,
hanya pdmu yg bergelar kekasih........(",)

SEKIAN......

Thursday, 5 January 2012

kemahuan mengambil anak patung ^_^

girlfriend : awak .. saya nak cincin hubungan kita 
boyfriend :untuk ape ? malas la .. awak .. petang ni kita jumpa tempat biasa ok .. 
girlfriend :hurm .. yelah..  
boyfriend : awak .. cuba tutup mata awak .. saya nak bagi hadiah ..  
girlfrend :hadiah? .. ok .. 
boyfriend : ok .. cuba tengok ni .. saya belikan patung beruang untuk awak .. 
girlfriend : awak ! saya tak nak patung beruang .. saya nak cincin hubungan kita ! ( sambil membaling patung beruang itu di jalan raya ) lelaki itu pun terus berlari dan mendapatkan patung itu balik dan berada dalam gengamannya .. 
tiba-tiba sebuah bas meluru ke arah lelaki tersebut dan badannya di gilis sehingga lelaki tersebut tidak berdaya untuk bergerak .. lalu perempuan tersebut menjerit .. dalam keadaan yang bergegas .. perempuan mengambil patung di tangan lelaki tersebut dan tiba-tiba patung itu berkata .. ' you .. see in my pocket.. ' dan terlihatnya satu cincin yang sangat cantik .. dan patung itu terus berkata .. will you marry me ?? ..di saat itu .. mengalirnya air mata perempuan tersebut .. tetapi sudah terlambat untuk menyesal .. kerana lelaki tersebut sudah pun pergi untuk selama-lamanya . ='(